miercuri, 2 octombrie 2013

Muschi de vita la gratar cu pastai




     Aseara, in drum spre casa, m-am oprit la macelaria din cartier sa vad daca ma inspira ceva. Si m-au inspirat doua bucati de muschi vita (mai exact 2 cotlete) pe care le-am platit pe loc cu fabuloasa suma de 6 lei. Ce-i drept puteau fi mai grosute dar apropiindu-se ora inchiderii nu am prea avut ce alege.
     Daca vrei sa stii ce bucata de carne sa ceri macelarului, studiaza putin link-ul urmator: http://rickbakas.com/retail-beef-cuts-explained-infographic#!prettyPhoto[slides]/0/
     Asadar pentru 2 persoane ai nevoie de:
  • 2 bucati muschi de vita 
  • o punga de 400g pastai congelate
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Pentru sos:
  •  un catel de usturoi
  • o lingura de parmezan ras
  • o rosie coapta
  • cateva fire de patrunjel
  • o jumatate de ardei iute - optional
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
     
Ca sa prepari cina in 20 de minute, urmeaza-mi instructiunile pas cu pas. Pune la incins pe aragaz o tigaie antiaderenta, tigaia grill si incinge cuptorul la 220 grade. In tigaie toarna uleiul si arunca pastaile asezonandu-le cu sare si piper. Acopera tigaia cu capac si uita de ea 10-12 min pana verifici daca sunt pastaile facute. Mie-mi plac mai crocante si in 10-12 minute se fac exact cum imi plac si nici nu-si schimba culoarea.





  Aseaza bucatile de muschi in tigaia grill si lasa-le 3-4 min pe o parte si 2-3 pe cealalta dupa care introdu tigaia cu totul in cuptorul incins pentru 2-3 min. Tot secretul e sa nu le asezonezi cu nimic, le pui in tigaie exact asa cum le-ai luat din macelarie. Dupa ce scoti muschiul din cuptor, trebuie sa-l lasi un minut sau doua sa se odihneasca.


Pune toate ingredientele pentru sos taiate intr-un blender si mixeaza-le.

...Si gata!

Pont -> Ocheste o macelarie in cartierul tau si da-te simpatic(a) pe langa vanzatoare sau macelar. Asa poti sa-ti alegi bucata de carne preferata sau poti obtine informatii pretioase ce tin de aprovizionare


Un comentariu: