miercuri, 9 octombrie 2013

Ceva bun cu branza



     Pentru aceasta reteta iti recomand sa folosesti o forma de tort cu fund detasabil de 24 cm diametru.
Ingrediente:
Pentru aluat:
  •  2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 g amidon alimentar
  • 40 g faina de grau
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • grasime ptr uns tava (unt, margarina, etc.)
Pentru umplutura:
  • 1 lamaie
  • 6 foi de gelatina alba (sau un plic de gelatina)
  • 500 g branza dulce de vaci cu smantana
  •  200 g zahar
  • 375 g frisca lichida (eu folosesc de asta )
     Inainte de a incepe, incinge cuptorul la 200 grade C si unge tava cu ce ai.
     Blatul: separa ouale si freaca galbenusurile cu 2 linguri de apa. Adauga zaharul si zaharul vanilat si bate totul 5 minute. Cerne deasupra amidonul, faina si praful de copt si amesteca. Bate albusurile spuma si le adauga la aluat. Aseaza aluatul in forma si baga-l in cuptor pentru 20-30 min (dupa primele 15 minute, verifici din cand in cand sa vezi daca e gata). il scoti din cuptor si-l lasi la racit 5 minute in tava, apoi il rastorni pe un gratar. Dupa ce se raceste il tai in doua pe orizontala :). Tapeteaza marginea formei cu hartie de copt si ansambleaza-i fundul. Pune partea de jos a blatului pe fundul formei si apuca-te de facut crema.
     Crema: amesteci branza cu zaharul, coaja si zeama de lamaie -> adaugi gelatina urmand instructiunile de pe plic (se dizolva intr-un paharel de apa) -> bate frisca spuma si adaug-o la crema de branza -> optional poti rade putina lamaie sau sa adaugi vanilie
     Dupa ce ai facut crema, o asezi in forma pe partea de jos a blatului, pui peste a doua jumatate de blat si bagi totul la frigider pana se-ntareste crema (cca 4-5 ore). Indepartezi marginea formei si hartia apoi presari zahar pudra, et voila:


Pont -> pentru a nu avea surprize de genul sa nu se prinda gelatina, pune 7-8 foi (sau un plic jumate)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu