Uite asa a ajuns batrana branza frecata cu verdeata si ceapa, ce era nelipsita de la mesele festive de pe vremea lu' nea Nicu, o "specialitate de brânză produsă după o reţetă tradiţională din zona Alpilor" la 7 lei suta de grame (si nici macar nu stii sigur daca nu contine si vre-un derivat al petrolului).
Cei care au copii stiu cum e sa-ti urle ala micu: "VREAU ALMETTE!!!", "PUNE MAI MUUUULT!!!", samd. Si daca nu stiai ce sa mai manaci pe la micul dejun, asta-i solutia care te scoate din incurcatura vre-o cateva dimineti si-ti aduce aminte de gustul copilariei .
Eu fac saptamanal crema de branza pe care pot s-o tin la frigider cateva zile bune. Reteta dupa cum stii e extrem de simpla, ai nevoie doar de:
- branza dulce de vaci - exact cata doresti
- intre una si cateva linguri de smantana - in functie de ce consistenta astepti sa obtii
- verdeata - ce ai prin casa: marar, patrunjel, ceapa, gogosar, etc
- altele - usturoi, hrean, ansoa, somon afumat, rosii uscate etc.
- sare - dupa gust
- piper, nucsoara, boia, chimen, chilli, etc.
- 1 lingura ulei de masline foarte virgin
Ce variante am incercat eu si mi-au placut:
- marar, patrunjel, ceapa si gogosar
- marar, chimen si ceapa
- ceapa, boia si nucsoara
- patrunjel, rosii uscate si usturoi
- marar si somon afumat
- marar, patrunjel, ceapa si ansoa
Spor!
Pont -> daca esti din Bucuresti viziteaza in piata de cartier sectorul "sibieni de Ilfov" si vei gasi cu siguranta branza dulce de vaca foarte buna (nu lua fara s-o gusti inainte). Daca esti din provincie e mai bine pentru ca poti gasi mult mai usor branza "home made" cum ar zice francezul
Multumesc Chef! Retetele tale i-au "redat" sotiei placerea de a gati!
RăspundețiȘtergere