Nu trebuie sa te sperie, e foarte simplu de preparat daca ai cateva ingrediente cheie. Mare parte din ingrediente le gasesti aici, si livreaza in toata tara.
E o reteta indiana foarte usor de preparat si extraordinar de gustoasa. E putin picanta, dar nu suparator de picanta -> un picant dintr-ala care te face sa iti doresti imediat urmatoarea imbucatura, si urmatoarea, si urmatoarea, samnd.
Mare atentie la unitatile de masura: LINGURA si lingurita :)
Cand mai ai 10 minute pana se-mplineste ora puiului marinat, pune la incins 4 cepe medii spre mari taiate pestisori in 4-5 linguri din uleiul tau preferat. Cand ceapa capata o culoare aurie adauga 2-3 ardei iuti verzi tocati (cu sau fara seminte), 1 lingurita de pasta de ghimbir cu usturoi, 1 lingurita de coriandru macinat (daca nu-l gasesti macinat piseaza semintele de coriandru), 1 lingurita de turmeric si 3 lingurite de garam masala. Amesteca bine minunatiile astea de arome cu ceapa si adauga 3-4 rosii mari taiate cuburi. Dupa 1-2 minute cand rosiile s-au muiat putin, arunca si puiul in oala cu tot cu marinata. Pune capacul si amesteca din cand in cand pana puiul e facut. La final adauga o mana buna de patrunjel verde tocat (in reteta originala era coriandru verde pe care nu prea-l gasesti pe la noi).
Merge foarte bine cu orez. Data viitoare o sa-ti spun cum fac eu orezul de iese pufos si fara sa se prinda boabele.
Pont -> Toate mirodeniile folosite se gasesc foarte usor in magazinele on-line. In Bucuresti le gasesti in Mega-Image sau http://www.mirodenii.ro si le puteti ridica direct de la restaurantul TAJ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu