De beneficiile consumului de ardei iute nu-ti mai povestesc pentru ca internetu' e plin de informatii, de exemplu
aici. Totusi trebuie sa stii ca daca-ti place sa-l ai prin preajma, poate contribui la distrugerea celulelor canceroase, ajuta la slabit sau in lupta conta racelii (datorita concentratiei mari de vitamina C) si lista poate continua.
Acum sa-ti spun la ce poti folosi aceasta combinatie placuta intre dulce si picant: altaturi de friptura sau orice preparat din carne, alaturi de selectia ta preferata de branzeturi, adaos la diferite sosuri, etc.
Reteta nu e scumpa si nici nu e greu de preparat. Eu am folosit urmatoarele ingrediente:
- 600 g ardei iuti rosii
- 300 ml otet
- 550 g zahar
- 1/2 lingurita sare
- o bucata ghimbir cat o nuca taiat felii (optional)
Ardeii spalati si taiati pune-i in robotul de bucatarie impreuna cu jumatate din cantitatea de otet. Blenduieste-i folosind impulsuri dese si cu pauze scurte pentru a evita sa-i faci pasta (trebuie sa ramana bucatele mai mari). Pune toloate ingredientele intr-o oala si fierbe-le la foc mic 90 - 120 min in functie de cat de legata vrei sa fie dulceata. Pune dulceata fierbinte in borcane si apoi tine-o la pat cald pana se raceste.
Daca-ti plac mancarurile putin picante, trebuie sa-ncerci neaparat reteta asta si-ti garantez ca nu vei regret.
Pont -> Pentru a nu ti se sparge borcanele cand pui dulceata clocotita in ele, aseaza-le pe o tava sau un vas de metal.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu