marți, 22 octombrie 2013

Pui cu lamaie si brocoli



  
Ca de obicei ceva simplu, rapid, accesibil si putin exotic :). Pentru reteta asta nu ai nevoie decat de:
  •  bucatile tale preferate de pui sau curcan, 
  • 4-5 linguri de ulei (ideal ar fi de masline)
  • juma' de lamaie, 
  • 3 catei de usturoi,
  • 250 ml vin alb,
  • sare si piper dupa gust
  • brocoli ptr garnitura
     Pune uleiul la-ncins intr-o tigaie si adauga puiul. Imediat ce carnea-si schimba culoarea adauga vinul, lamaia taiata cuburi sau felii, usturoiul taiat felii si asezoneaza cu sare si piper. Pune capacul si fierbe innabusit la foc mic pana scade lichidul. Nu uita ca in acelasi timp cu puiul sa pui si o oala cu apa sarata la clocotit pentru brocoli (il gatesti dupa reteta prezentata anterior).
     Cand totul e gata, aseaza-le frumos in farfurie si pofta buna!

Pont -> Pentru garnitura poti folosi orice-ti trece prin cap: pastai, cartofi natur, piure, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu