luni, 30 septembrie 2013

Din seria: "Ce mananc azi cand ajung acasa" - piept de pui cu brocoli si conopida

  

     Ce faci cand ajungi acasa dupa o zi de munca si n-ai nimic gatit in frigider? "Bagi" o shaorma de la colt!!! ...sau faci ca mine: pui mana pe una bucata  juma' "pept" puicuta,





o feliezi (in functie de cat de mare e, iti ies 4-5 felii),





o asezonezi cu sare, piper, boia dulce pe ambele parti si o arunci in tigaia grill pe care o imprumuti de la un vecin mai gospodar daca tu nu o ai.



 Ai grija sa nu le lasi prea mult pe foc pentru ca se usuca!  -> 3-4 min. pe o parte si 2-3 min. pe cealalta parte.
Inainte de a transa pieptul, pune pe aragaz o oala cu apa, cam 2 litri, in care sa arunci si o mana de sare, cam o lingurita. Cand a-nceput apa sa clocoteasca adauga brocoli si conopida (sau ce-ti place).





Ei, in momentul acesta apa s-a oprit din fiert deoarece ai adaugat legumele reci. Nu te panica, urmareste-o din cand in cand sa vezi cand incepe din nou sa fiarba. Din momentul in care incepe sa fiarba mai lasi legumele exact 2 minute jumate si le scurgi. Nu-ti mai ramane decat sa asezi carnea si legumele in farfurie peste care razi cat parmezan iti permiti.
     Inainte de a va ura pofta buna sa recapitulam putin ingredientele necesare pentru 2 persoane:

  • jumatate piept pui
  • brocoli - cat poti tine in doua maini facute cauș
  • conopida - aceeasi cantitate ca la brocoli
  • parmezan ras
  • sare - o lingurita pentru fiert legumele
  • sare, piper, boia dulce - pentru pui (dupa gustul fiecaruia)
Pont -> daca ai piata prin apropiere, viziteaz-o, vei gasi brocoli si conopida mult mai ieftine si mai bune ca-n supermarket

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu