Ce faci cand ajungi acasa dupa o zi de munca si n-ai nimic gatit in frigider? "Bagi" o shaorma de la colt!!! ...sau faci ca mine: pui mana pe una bucata juma' "pept" puicuta,
o feliezi (in functie de cat de mare e, iti ies 4-5 felii),
o asezonezi cu sare, piper, boia dulce pe ambele parti si o arunci in tigaia grill pe care o imprumuti de la un vecin mai gospodar daca tu nu o ai.
Ai grija sa nu le lasi prea mult pe foc pentru ca se usuca! -> 3-4 min. pe o parte si 2-3 min. pe cealalta parte.
Inainte de a transa pieptul, pune pe aragaz o oala cu apa, cam 2 litri, in care sa arunci si o mana de sare, cam o lingurita. Cand a-nceput apa sa clocoteasca adauga brocoli si conopida (sau ce-ti place).
Ei, in momentul acesta apa s-a oprit din fiert deoarece ai adaugat legumele reci. Nu te panica, urmareste-o din cand in cand sa vezi cand incepe din nou sa fiarba. Din momentul in care incepe sa fiarba mai lasi legumele exact 2 minute jumate si le scurgi. Nu-ti mai ramane decat sa asezi carnea si legumele in farfurie peste care razi cat parmezan iti permiti.
Inainte de a va ura pofta buna sa recapitulam putin ingredientele necesare pentru 2 persoane:
- jumatate piept pui
- brocoli - cat poti tine in doua maini facute cauș
- conopida - aceeasi cantitate ca la brocoli
- parmezan ras
- sare - o lingurita pentru fiert legumele
- sare, piper, boia dulce - pentru pui (dupa gustul fiecaruia)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu