- 700-800g ficat pui sau curcan
- 2 cepe mari
- 2-3 linguri de ulei (daca-i de masline cu atat mai bine)
- 50g unt de masa
- 50ml coniac
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1 lingura de margarina tartinabila
- 1 lingura sanatoasa de mustar
- sare si piper dupa gust
Inainte cu 3-4 minute de a fi gata adauga coniacul dupa care amesteca si pune inapoi capacul. Dupa ce ficateii s-au gatit lasa-i vre-o 10 minute sa se racoreasca in tigaia fara capac. Cauta prin dulap robotul de bucatarie si pune in el ficatul cu ceapa scurse de zeama plus mustarul, margarina, zeama de lamaie, sare si piper.
"Blenduieste" apoi gusta, asezoneaza sau mai pune o parte din zeama ramasa daca e nevoie si iar "blenduieste" pana iese atat de fin cat iti doresti.
..si gata, pune-l in caserola la frigider
Pont -> poti adauga la "blenduire" si ierburile care-ti plac: patrunjel, leurda, etc.
La multe retete postate si multi vizitatori iti doresc. Nicoleta
RăspundețiȘtergereMerci Nicoleta -> fii pe faza ca mai vin cu surprize :)
Ștergerehmmm pare delicios. reteta ta pare cea mai buna solutie pentru redescoperirea gustului pateului din copilarie!
RăspundețiȘtergereIncearca si da-mi un feedback, Multumesc!
ȘtergereAm facut deja primul pas: am dat forward sotiei!
Ștergerevreun pic de usturoi oare merge?
RăspundețiȘtergereEu nu am pus dar daca incerci, adauga-l la gatit cu ceapa (sfatul meu). Mie personal nu-mi place aroma de usturoi cu ficat. Iarasi nu recomand sa-l pui crud in preparatul final avand in vedere ca e un fel de mancare recomandat la micul dejun :).
ȘtergereOricum pana la urma daca iese ceva comestibil si-ti place, poti sa pui ce doresti.
experimentam si raportam!
RăspundețiȘtergeredragos legat de partea tartinabila......scoate din start lingura aia de margarina,in loc de zeama de lamaie poti incerca cu coaja de lamaie,un alt lucru incearca si nu mai fierbe ficateii si ceapa,fa totul in tigaie cu unt si putina apa,untul nu-l pune in blender odata cu ficatul,untul il lasi sa se inmoaie si apoi il bati bine si apoi amesteci cu compozitia din blender,renunta la lingurile de ulei.si inca un lucru mareste cantitatea de unt undeva la 350-400g,din cantitatea asta folosesti si la tigaie cand pregatesti ficatul si ceapa.
RăspundețiȘtergeream mai auzit ca se foloseste si amidonul dar asta ar insemna sa fierbi pateul sa se poata ingrosa,dar nu ma incanta ideea.
Da Petrica, dar atunci s-ar numi "Pate de ficat in stil Petros" :)
RăspundețiȘtergereZeama de lamaie pe langa ca echilibreaza gustul pateului conferindu-i putina aciditate, mai previne si oxidarea (nu-si schima culoarea preparatul). Lingura de margarina poti sa o scoti fara probleme -> folosesti mai mult din zeama ramasa.
Cu cantitatea impresionanta de unt propusa de tine, eu personal nu sunt deacord :)
De amidon nu mai vorbesc...
nu se spune ca nu esti deacord,ci ca vei incerca si pare interesanta ideea:D
Ștergere